Taphuys

100 verschillende biertjes bij het Taphuys in Arnhem

Een absolute aanrader voor de vrijdagmiddagborrel is het Taphuys in Arnhem. In dit sfeervolle eetcafé staan maar liefst 100 verschillende biertaps en 80 verschillende wijntaps. Naast een diverse borrel, zijn er ook heerlijke hapjes te verkrijgen. In het cafe staan verschillende popcornmachines waar je onbeperkt van kunt snacken.

Het concept van Taphuys

Het concept is eenvoudig. Bij binnenkomst neem je plaats aan een van de vele gezellige zitjes. Je vraagt een pasje aan bij een medewerker en je kiest het budget dat je hierop wilt zetten. 10, 20 of 50 euro. Vervolgens kijk je op de bier- of wijnlijst welke soort je wilt proberen en hiervan tap je zoveel als je zelf wilt. Je betaalt per centiliter. Het is dus mogelijk om slechts een slokje te proberen van een bepaald soort wijn of bier. Een half of heel glas kan natuurlijk ook. Het is bij Taphuys dus mogelijk om veel verschillende speciaalbiertjes te proberen voor maar weinig geld.

De kaart

Naast de tap hangen kaarten die je eraf kunt scheuren. Hierop staan alle bieren en wijnen die verkrijgbaar zijn. De bierkaart is verdeeld in verschillende categorieën, zoals blond bier, bruin bier, fruitig bier etc. Op deze manier kun je inschatten hoe sterk een bepaald biertje is. Per bier staat ook het land van herkomst en het alcoholpercentage vermeld. Voor de wijnkaart geldt hetzelfde, maar deze is uiteraard onderverdeeld in witte wijn, rode wijn en rosé. Er is ook een ruim assortiment aan heerlijke borrelhapjes, zoals een bittergarnituur en nacho’s. Mocht je uitgebreider willen eten, kun je bij het Taphuys ook terecht voor lunch en diner.