Woontrends 2020

De woontrends van 2020

Het nieuwe jaar is inmiddels van start, dus we blikken vooruit op de nieuwste woontrends voor 2020. Wat kunnen we het komende jaar verwachten op het gebied van styling en interieur en wat zijn onze woonwensen in 2020? Wil jij dit jaar helemaal bij zijn qua styling van je huis, lees dan vooral verder.

Roze op de muren

De afgelopen jaren zijn we steeds vaker natuurlijke materialen gaan gebruiken in huis. Denk hierbij aan wol, marmer, hout en jute. Het komende jaar voegen we aan die natuurlijke materialen graag een aantal warme kleuren toe. Roze wordt de kleur van 2020. Subtiele tinten, zoals poederroze zullen we vanaf nu vaker terugzien in huis. Combineer deze kleur met gouden accenten voor een nog krachtigere en luxe uitstraling.

Duurzaamheid staat centraal

Bedrijven en consumenten hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Niet klakkeloos consumeren en produceren, maar rekening houden met mens, dier en milieu. Ook in ons interieur zien we dit thema terug en de verwachting is dat dit komend jaar zal toenemen. Zo willen we weten waar onze meubels en accessoires geproduceerd zijn en kiezen we het liefst voor duurzame producenten. We kiezen steeds vaker voor ambachtelijk vervaardigde stukken, omdat men niet meer achter massaproductie staat. Het opknappen en hergebruiken van oude spullen wordt ook een trend in 2020.

Stoer en warm combineren

Zagen we de afgelopen twee jaar nog veel volledig industrieel ingerichte ruimtes: in 2020 is er ook weer ruimte voor warmte. Combineer een design gietvloer met een comfortabele loungebank in een warme tint.

Een functionele inrichting

Nederland wordt steeds voller en zeker in de Randstad wonen we daardoor steeds kleiner. We zien hierdoor steeds meer slimme woonoplossingen, die het mogelijk maken om in een klein appartement nog steeds erg comfortabel te wonen. De nadruk ligt daarbij dus niet alleen op design, maar vooral ook op functionaliteit. Klein wonen is noodgedwongen hot in 2020. Hierdoor komt het toepassen van tiny house oplossingen in ons normale interieur steeds vaker voor. Stapelbedden, inklapbare tafels en slaapbanken: ze krijgen het komend jaar steeds vaker een plekje in ons interieur.