Tuin

Een prachtige tuin zonder onderhoud

Wil je graag een mooie tuin vol leven, maar heb je geen tijd om alles bij te houden? Lees dan vooral even verder. Er zijn namelijk verschillende planten die kunnen overleven zonder jouw hulp. Ook zijn er verschillende tips om het onderhoud van jouw tuin te beperken. Wat wil je nog meer?

Vaste planten

Maak gebruik van vaste planten in de tuin. Vaste planten zijn planten die meerdere jaren bloeien zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Dit in tegenstelling tot planten die maar een jaar blijven staan. Tevens kun je kiezen voor Sneeuwklokjes, Botanische tulpen en Krokussen. Dit zijn voorbeelden van bloembollen die bloeien in het voorjaar. Deze bloemen verwilderen en hoeven daarom niet elk jaar uit de grond gehaald te worden.

Grote tegels en een anti-worteldoek

Vaak denkt men dat een betegelde tuin geen onderhoud nodig heeft. Niets is echter minder waar. Tegels krijgen groene aanslag en onkruid groeit vervolgens tussen de voegen. Dit kun je tegengaan door de voegen tussen de tegels te dichten met elastische voegmiddelen. Leg ook een anti-worteldoek onder de tegels om te voorkomen dat wortels omhoog groeien. Ga voor grote tegels in de tuin, want onkruid groeit makkelijker tussen de voegen van kleine tegels, zoals klinkers.

Say no to sierpotten

Sierpotten zien er mooi uit en geven een sfeervolle uitstraling aan je tuin, maar wat betreft onderhoud zijn ze niet zo gemakkelijk. De planten hebben regelmatig water nodig, zeker in een periode dat het weinig regent. Daarnaast moet de potgrond regelmatig vervangen worden.